Terugkeer bij Manchester United lonkt voor Van Nistelrooij

Reacties

Ruud van Nistelrooij staat mogelijk voor een terugkeer bij Manchester United. De 47-jarige oud-international is met zijn oude werkgever in gesprek over een rol als assistent in de staf van trainer Erik ten Hag, is bevestigd aan Voetbal International.

Terugkeer bij Manchester United lonkt voor Van Nistelrooij
© Pro Shots

Van Nistelrooij was afgelopen week ook al in gesprek met Burnley over een rol als hoofdtrainer als opvolger van Vincent Kompany. De voormalige topspits lijkt echter de voorkeur te geven aan een nieuwe uitdaging bij het voor hem zo vertrouwde United, waar Ten Hag voor hem een rol ziet weggelegd in de technische staf. Het zou een opmerkelijke stap zijn, aangezien Van Nistelrooij al een jaar hoofdtrainer was bij PSV.

Sinds hij vorig jaar vlak voor het einde van het seizoen opstapte, oriënteerde Van Nistelrooij zich op de volgende stap in zijn loopbaan. De voormalig speler van onder meer PSV, United en Real Madrid werd in verband gebracht met verschillende clubs in het buitenland, altijd ging het daarbij om een nieuwe baan als hoofdtrainer. Zo sprak Club Brugge in maart nog met Van Nistelrooij over een mogelijke samenwerking.

© Pro Shots

Van Nistelrooij kende bij United de beste jaren van zijn actieve loopbaan. Toenmalig manager Sir Alex Ferguson wilde hem al in 2000 naar Old Trafford halen, maar een zware knieblessure zette een streep door die transfer. Een jaar later kwam Van Nistelrooij alsnog over van PSV. De goalgetter groeide bij United uit tot een van de meest gevreesde spitsen van de Premier League, voordat hij in 2006 vertrok naar Real.

Erik ten Hag bleef ondanks een moeizaam seizoen bij United in het zadel. Op VI PRO sprak hij zich uit over het voorbije seizoen. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Van Nistelrooij
Meer over Van Nistelrooij
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.