Terzic kritisch op eigen spelers na veelbesproken penalty tegen PSV

Reacties

Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic kijkt na de omstreden penalty van PSV in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League niet alleen naar de rol van arbitrage, maar ook naar die van zijn eigen elftal.

Terzic kritisch op eigen spelers na veelbesproken penalty tegen PSV
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Mats Hummels was na de wedstrijd in het Philips Stadion zeer kritisch op de arbitrage, maar Terzic hield zich op de persconferentie rustig en wees naar de rol van zijn spelers voor de ingreep van Hummels, die eerst de bal raakte en daarna PSV'er Malik Tillman aantikte.

'Het is bij ons al langer een thema dat we te veel strafschoppen tegen krijgen. Deze situatie ontstaat ook doordat we elders op het veld niet doortastend genoeg zijn en niet compact genoeg staan', aldus Terzic. 'Daarna ontstaat dat moment met Hummels. De scheidsrechter zei na de wedstrijd dat Mats niet alleen de bal raakte.'

'Ik vond het een zware beslissing, maar we brengen onszelf ook in deze problemen. Het is niet voor het eerst dat we dit Champions League-seizoen over een penaltysituatie bij ons praten. Hopelijk kunnen we het over drie weken in eigen huis rechtzetten', zei de coach van Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.