Uitblinkende Williams de boeken in bij Spanje: 'We hebben een geweldig team'

Reacties

Nico Williams blonk zondagavond uit in de door Spanje met 4-1 gewonnen achtste finale van het EK tegen Georgië, maar hij blikte al even vooruit naar wat er komen gaat. De buitenspeler heeft goede hoop dat zijn 'geweldige team' met Duitsland kan afrekenen in de kwartfinale.

Uitblinkende Williams de boeken in bij Spanje: 'We hebben een geweldig team'
Spanje
Spanje
4 - 1
Georgië
Georgië

Samen met Lamine Yamal was Williams een van de uitblinkers namens Spanje tegen Georgië. De aanvaller van Athletic Bilbao bereidde de eerste Spaanse treffer van Rodri voor en kreeg in de tweede helft ook zelf een beloning. Williams maakte op prachtige wijze zijn eerste van het toernooi. Het levert hem een mooie statistiek op: sinds 1980 is er al geen speler meer geweest die een assist gaf, een goal maakte én een passnauwkeurigheid van honderd procent had.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We moeten op deze voet verder gaan', begon Williams na afloop voor de camera’s van TVE. De aanvaller kan niet ontkennen dat zijn elftal wederom een topprestatie leverde. 'We zijn erg enthousiast. We hebben laten zien dat we een geweldig team zijn en als we op dit niveau doorgaan, kan het geweldig worden.'

Eerder rekende Spanje ook al af met Kroatië (3-0), Italië (1-0) en Albanië (1-0), maar in de kwartfinale wacht Duitsland. Dat wordt volgens Williams 'erg moeilijk'. 'Het is een lastige noot om te kraken, maar als we met dit geweldige team op hetzelfde niveau spelen als vanavond, dan kunnen we winnen', besloot hij.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nico Williams
Meer over Nico Williams
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.