Van Bronckhorst maakt complimenten aan Van Persie: 'Volg hem heel nauw'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst heeft complimenten gemaakt aan Robin van Persie. De twee werkten in het verleden samen bij Feyenoord en de trainer van Besiktas is onder de indruk van de onverzettelijkheid bij Van Persie die hij nu ook als trainer van SC Heerenveen laat zien.

Van Bronckhorst maakt complimenten aan Van Persie: 'Volg hem heel nauw'
© Screenshot
Ajax
Ajax
Do 26 sep.
21:00
Beşiktaş
Beşiktaş

Donderdagavond neemt Van Bronckhorst het op tegen Ajax in de Europa League. Op de voorbeschouwende persconferentie vertelde hij de Amsterdammers zeer nauwlettend te volgen, net als PSV, Feyenoord, AZ, FC Twente én Heerenveen. Dat laatste heeft alles te maken met het feit dat Van Persie daar tegenwoordig trainer is. 'Ik kijk heel positief naar hem', vertelde Van Bronckhorst over de man met wie hij zelf ooit speelde en wie hij ooit coachte.

'Robin is voor het eerst hoofdtrainer. Hij heeft een positieve uitstraling en hij toont heel veel energie.' In de beginmaanden van Van Persie valt vooral op dat hij veel waarde hecht aan het spelen van dominant, aantrekkelijk en aanvallend voetbal. 'Je merkt dat Robin vasthoudt aan zijn visie. Gelukkig ging dat nu weer gepaard met een zege.' Heerenveen won afgelopen weekend met 2-1 van FC Groningen. De duels daarvoor verloor het van FC Twente (2-0) en AZ (9-1).

Hoewel Heerenveen flink afging tegen AZ, denkt Van Bronckhorst dat Van Persie daar weinig last van heeft. 'Het was natuurlijk een grote nederlaag tegen AZ, maar ik denk dat hij daar goed mee kan omgaan. Hij kan dat makkelijk opzijzetten en weer doorgaan. Zo ken ik hem ook van het Nederlands elftal en van toen ik hem trainde bij Feyenoord. Het is mooi om steeds meer oud-collega's te zien die hun eerste stappen zetten in hun trainersloopbaan. Daarom volg ik Heerenveen ook nauw nu.'

Van Bronckhorst treft met Dave Vos donderdag een oude bekende. Zij werkten samen bij Rangers FC. Nu is Vos assistent-trainer in Amsterdam. 'Ik heb zeker vaak contact met hem. Voor hem is het geweldig dat hij de stap heeft kunnen maken naar eerste elftal. Ik heb een heel mooie tijd gehad met hem bij Rangers, hij volgt nu zijn eigen weg. Gisteren had ik nog wat contact met hem. Het zal mooi zijn om hem weer te zien. Ik hoop voor hem dat hij stapjes kan blijven maken en een mooie toekomst tegemoet gaat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.