Van Halst over ongeregeldheden: 'Dit komt heel hard aan'

Reacties

Jan van Halst heeft het gedrag van een groep Ajax-supporters ten stelligste afgekeurd. De tijdelijke directeur algemene zaken verscheen bij de media voor een reactie op het definitief staken van de wedstrijd tegen Feyenoord en de onrust daarna bij de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena.

Van Halst over ongeregeldheden: 'Dit komt heel hard aan'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Van Halst was even uit het crisisoverleg gestapt om namens Ajax te reageren op de ongeregeldheden. Hij ging vragen over Sven Mislintat herhaaldelijk uit de weg. 'Ik begrijp jouw vraag heel goed. Dat zal bij heel veel mensen leven. Maar ik hoop dat je ook begrijpt dat we bij een van de belangrijkste wedstrijden in het Nederlandse voetbal staan die net gestaakt is. Dat is een ernstig ding', pareerde hij bijvoorbeeld een vraag bij ESPN.

De bestuurder veranderde het onderwerp naar de bestorming van de hoofdingang door gefrustreerde supporters. 'Daar is iedereen boos en teleurgesteld over. Het gaat er om dat alle supporters en gasten die hier zijn geweest op een veilige manier weg konden gaan. Het leek nu op het einde wel redelijk te gaan, maar we zijn nog bezig om dat te managen', vertelde Van Halst.

Hij toonde begrip voor de ontevredenheid, maar keurde het geweld streng af. Van Halst: 'Die supporters willen hun teleurstelling uiten. Wij begrijpen die teleurstelling enorm. Het is een heel slechte seizoenstart en er is gedoe rondom dit nieuwe begin. Dat begrijpen we allemaal. Maar om dat in dit gedrag te laten zien, dat keuren we ten stelligste af. We zijn in Nederland sowieso druk bezig om dat allemaal te normaliseren met allemaal maatregelen, maar blijkbaar is het nog niet genoeg. Daar moeten we over praten.'

De Ajax-directeur gaf aan dat er nog geen duidelijkheid is over wanneer de wedstrijd die werd gestaakt bij een 0-3 stand wordt uitgespeeld. Duidelijkheid over hoe het nu verder gaat bij Ajax na het fiasco tegen Feyenoord kon hij ook nog niet geven. Vragen over de toekomst van technisch directeur Mislintat bleef Van Halst uit de weg gaan: 'Ik wil me beperken tot deze wedstrijd. Deze wedstrijd komt heel hard aan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.