Veltman reageert op incident met Rice: 'Ging wel heel ver op social media'

Reacties

Joël Veltman heeft voor het eerst gereageerd op de ophef die in Engeland ontstond over zijn rol in de rode kaart voor Declan Rice. De 32-jarige ex-Ajacied werd verweten dat hij de middenvelder van Arsenal een gele kaart aannaaide in het Premier League-duel met Brighton & Hove Albion van vorige week zondag.

Veltman reageert op incident met Rice: 'Ging wel heel ver op social media'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
1 - 1
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Rice kreeg in die wedstrijd de eerste rode kaart van zijn loopbaan. De 25-jarige middenvelder had al een gele kaart op zak toen hij de bal wegtikte op het moment dat Veltman een vrije trap wilde nemen. Diverse analytici vonden het een onsportieve actie van de verdediger van Brighton, maar het scheidsrechterspanel van de Premier League vond de beslissing van scheidsrechter Chris Kanavagh terecht.

In de dagen na de wedstrijd tussen Brighton en Arsenal kreeg Veltman echter veel over zich heen. Dat bleek eerder al uit een Instagram-post van zijn vrouw. Nu heeft hij daar zelf ook over verteld tegenover Sky Sports. 'Het gaat wat mij betreft wel heel ver met de reacties op sociale media', vertelde Veltman in aanloop naar de hervatting over de Premier League, waarin Brighton zaterdag thuis speelt tegen Ipswich Town.

'Er komt een nieuwe wedstrijd aan, dus daarom wil ik er niet al te veel over zeggen. Maar ik wilde hem niet raken. Omdat hij de bal wegtikte, raakte ik hem. Ik wilde de bal wegtrappen en als je naar mijn reactie kijkt, vroeg ik bij de scheidsrechter niet om een gele kaart', blikte Veltman terug op het incident. 'Dat heb ik ook tegen hem gezegd. Hij verraste me en toonde persoonlijkheid. Hij erkende dat hij de bal niet had moeten wegtikken.'

Die conclusie trok ook het scheidsrechterspanel. De beelden toonden volgens de arbitrage-experts van de Premier League aan dat Rice zijn actie opzettelijk was. Arsenal kon ook niet in beroep gaan tegen de beslissing, omdat het een tweede gele kaart betrof. Door een automatische schorsing van een wedstrijd mist Rice de derby tegen Tottenham Hotspur van komende zondag. Dat terwijl Arsenal ook nog met blessures kampt.

Zo 15 sep.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
4
4
0
0
11-3
+8
12
2
Arsenal
4
3
1
0
6-1
+5
10
3
Newcastle United
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
Liverpool
4
3
0
1
7-1
+6
9
5
Aston Villa
4
3
0
1
7-6
+1
9
6
Brighton & Hove Albion
4
2
2
0
6-2
+4
8
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer J. Veltman
Meer over J. Veltman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.