Veracruz vindt het te heet en speelt niet

Scheidsrechter Marco Antonio Rodriguez en de spelers van Chiapas stonden zondag voor niets op het veld van het Luis Fuente Stadion van Veracruz. De thuisspelende ploeg weigerde te voetballen. Veracruz kwam niet opdagen omdat de Mexicaanse club het onverantwoord vond te spelen in de hitte.

Veracruz vindt het te heet en speelt niet

Clubvoorzitter Rafael Herrerias had afgelopen week de Mexicaanse bond (FMF) al gedreigd dat hij zijn elftal niet in actie zou laten komen, als de bond het aanvangstijdstip niet zou aanpassen. Het thuisduel met Chiapas stond om 12.00 uur gepland, en dat terwijl de temperatuur in deze tijd van het jaar op kan lopen tot veertig graden celsius.

De FMF weigerde in te gaan op het verzoek van Herrerias, die voet bij stuk hield. 'Dit is een teken van het respect dat wij hebben voor onze spelers en voor onze supporters', verdedigde Herrerias zijn beslissing.

Scheidsrechter Rodriguez en de spelers van Chiapas wachtten volgens de regels nog vijftien minuten op de middenstip, voordat hij definitief een streep mocht halen door de wedstrijd.

Chiapas-coach José Luis Trejo had begrip voor de beslissing van Veracruz. 'Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Maar hun redenen zijn terecht. Het is onmogelijk te spelen op dit tijdstip van de dag.'

De Mexicaanse bond weigerde in te gaan op het verzoek van Veracruz omdat op de laatste speeldag van de competitie alle duels op hetzelfde tijdstip moesten beginnen. De acht deelnemers aan de play-offs waren al bekend, maar de duels van afgelopen zondag waren van belang voor de indeling van die play-offs. Veracruz was al zeker van deelname.

Bekijk hier al onze video's