Verleden van Greenwood achtervolgt hem ook bij nieuwe club Marseille

Reacties

Mason Greenwood is sinds kort speler van Olympique Marseille, maar is niet door iedereen uit zijn nieuwe woonplaats met open armen ontvangen. Het verleden van de spits blijft hem achtervolgen en dat deed Greenwood besluiten om op de situatie te reageren.

Verleden van Greenwood achtervolgt hem ook bij nieuwe club Marseille
© Pro Shots

Greenwood rondde afgelopen week zijn transfer van Manchester United naar Olympique Marseille af. Volgens Engelse berichtgeving betaalden de Fransen een bedrag van om en nabij de dertig miljoen euro voor de 22-jarige aanvaller. Een grote, mooie transfer, die niet door iedereen in Marseille wordt toegejuicht.

Dat komt door het verleden van Greenwood, die in 2022 werd gearresteerd en later werd beschuldigd van onder andere poging tot verkrachting en mishandeling. Onder meer Marseille-burgemeester Benoît Payan en een woordvoerder van Solidarité Femmes 13 - een feministische groep - lieten zich al negatief uit over de komst van Greenwood. Als klap op de vuurpijl werd op social media zelfs de hashtag #GreenwoodNotWelcome gelanceerd.

Ook Greenwood zelf is de commotie rondom zijn persoon niet ontgaan. De Engelsman besloot om zich tegenover verschillende Franse media uit te spreken. 'Natuurlijk ben ik ervan op de hoogte en begrijp ik waar het vandaan komt, maar ik wil geen controverse veroorzaken', aldus Greenwood, die even geleden al tekst en uitleg over de situatie rondom zijn persoon gaf. 'Ik heb al uitleg gegeven over dit onderwerp en dat ligt nu achter ons.'

Met ‘ons’ verwijst Greenwood naar zijn partner, die nog altijd bij hem is. 'We hebben aan onszelf en onze relatie gewerkt. We hebben net een jaar achter de rug in Madrid (bij Getafe, red.) en zijn al vanaf dat we vijftien of zestien jaar oud zijn bij elkaar. We hebben een prachtige dochter die net haar eerste verjaardag heeft mogen vieren. We kijken nu alleen vooruit naar ons leven dat in Marseille op ons te wachten staat', besluit de spits.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Greenwood
Meer over M. Greenwood
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.