Villarreal hoeft 'topper' Riquelme niet meer

Na een jaar terug in de Argentijnse selectie maar Villarreal blijft een gesloten boek voor Boca-uitblinker Juan Roman Riquelme.

Villarreal hoeft 'topper' Riquelme niet meer

In tegenstelling tot zijn loopbaan bij Villarreal vervolgt Riquelme zijn carrière wél als Argentijns international. De 28-jarige spelmaker stopte een jaar geleden, omdat de kritiek op zijn spel de gezondheid van zijn moeder schaadde.

Gezien de vorm die Riquelme heeft laten zien bij Boca Juniors, is hij een welkome aanvulling voor de de Argentijnse selectie in de strijd om de Copa América. Dankzij zijn drie goals - één in de heenwedstrijd, twee in de return - pakte Boca de Copa Libertadores.

Zijn successen in Argentinië hebben Villarreal niet op andere gedachten gebracht. 'Hij heeft bij Boca weer laten zien een van de beste spelers ter wereld te zijn', aldus Villarreal-directeur Jose Manuel Llaneza. 'Maar dat verandert niets aan het feit dat Villarreal een onomkeerbare beslissing heeft genomen over zijn toekomst.'

'We kijken naar de beste oplossing voor de speler', zei Llaneza. 'Het positieve is dat zijn spel het makkelijker maakt de problemen op te lossen.'

Villarreal verhuurde Riquelme in februari aan Boca, nadat een ruzie met coach Manuel Pellegrini de verhoudingen te zeer had beschadigd om nog te kunnen samenwerken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen