Vitesse werkt koortsachtig aan redding in laatste uren

Reacties

Deze maandag is de deadline waarop Vitesse een sluitende begroting moet presenteren aan de licentiecommissie. In de laatste uren wordt nog koortsachtig gewerkt aan een oplossing.

Vitesse werkt koortsachtig aan redding in laatste uren
© Pro Shots

Vorige week verstuurde de club een brief naar mogelijke geïnteresseerde partijen. Daarin stonden de procedure en voorwaarden om de aandelen van Vitesse te kopen. Zij konden intekenen op een overname, als ze bereid waren om volgend seizoen een gat van ongeveer zes miljoen te dekken.

Vitesse wil niet verder snoeien, om de sportieve ambities waar te kunnen maken. Een van de eisen die werd gesteld in de brief, was dat uiterlijk vandaag een onvoorwaardelijke garantie moet worden overlegd.

Naar aanleiding van deze procedure is een overnamekandidaat overgebleven, die vanmiddag contact heeft opgenomen met de Amerikaan Coley Parry. Vitesse heeft negentien miljoen schuld en Parry, die eerder dit jaar door de licentiecommissie werd afgekeurd als aandeelhouder, is met veertien miljoen de grootste schuldeiser.

Ongelofelijk maar waar: 'Vitesse wil een nieuwe Abramovich'

Een WHOA-procedure, die de schulden moest reduceren, is op niks uitgelopen. Dit betekent dus dat de nieuwe investeerder die Vitesse wil kopen, ook te maken krijgt met de schuld van negentien miljoen. Vitesse laat weten nog volop in gesprek te zijn, volgens Parry is er op dit moment nog geen deal. Dat is wel een voorwaarde.

De club balanceert al twee jaar op de rand van de afgrond. Recent werd met crowdfunding twee miljoen opgehaald. Een collecte bij het Arnhemse bedrijfsleven leverde een vergelijkbaar bedrag op.

Hoe het zover is gekomen bij Vitesse, legde VI begin mei uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.