Volgende Kluivert dient zich aan: heerlijke goal in jeugdinterland

Reacties

Patrick Kluivert was jarenlang topscorer aller tijden van het Nederlands elftal, terwijl zoon Justin ook het shirt van Oranje droeg. Nu dient zich een derde Kluivert aan: Shane. De zestienjarige aanvaller maakte een schitterend doelpunt voor Oranje Onder-17.

Volgende Kluivert dient zich aan: heerlijke goal in jeugdinterland
© Selección Española Masculina de Fútbol

Shane Kluivert werd zo’n vier jaar na de laatste interlandgoal van zijn vader geboren. In oktober van het jaar 2003 schoot Pa Kluivert zijn veertigste doelpunt tegen de touwen voor Oranje. Op dat moment was de spits topscorer aller tijden. Een titel die hij inmiddels aan Robin van Persie heeft overgedragen.

Dat het talent aan zijn kroost is overgedragen, is al jaren bekend. Zoon Justin brak door bij Ajax, speelde voor Oranje en scoorde inmiddels al in de Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga en Ligue 1. Momenteel is hij een belangrijke kracht van Bournemouth.

Daar bleef het niet bij, want ook een andere zoon, Ruben, is actief in het betaalde voetbal. De verdediger speelt voor FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Een andere zoon, Quincy, doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar is inmiddels gestopt. Opa Kenneth was international voor Suriname.

Nu laat de jongste telg van de Kluivert-dynastie zich zien. In een jeugdinterland met Spanje, nota bene het land waar Kluivert woont en speelt, excelleerde de jonge Shane. De aanvaller van Barcelona ging op avontuur, trok naar binnen en schoot op Arjen Robben-achtige wijze prachtig raak. Het betekende de gelijkmaker (1-1) en tevens ook de eindstand.

Kluivert tekende in september overigens zijn eerste contract in Catalonië. Die verbintenis loopt tot 30 juni 2026. Hij speelt er voor het Onder-18-team.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.