Volwassen Rooney evenaart persoonlijk record uit 2007

Dat Wayne Rooney bezig is aan zijn beste seizoen ooit, blijkt nu ook definitief uit de cijfers. De aanvaller van Manchester United evenaarde zaterdag een persoonlijk record.

Volwassen Rooney evenaart persoonlijk record uit 2007

Rooney tekende in de thuiswedstrijd tegen Portsmouth (5-0) voor zijn 23ste doelpunt van het seizoen, in 31 officiële duels. Daarmee heeft hij nu al net zo vaak gescoord als tijdens de complete jaargang 2006/07, toen hij 55 wedstrijden nodig had voor zijn 23 treffers.

Rooney staat in de Premier League op 21 treffers en voegde daar zowel in de strijd om de League Cup als om het Community Shield nog één doelpunt aan toe. Het persoonlijk record van Rooney, die tegen Pompey voor de vierde keer op rij scoorde in de Premier League, maakte ook tongen los bij zijn teamgenoten.

'Wayne staat telkens op de juiste plaats', zegt verdediger Gary Neville. 'Hij scoort niet alleen veel, maar maakt ook belangrijke doelpunten. Laten we hopen dat hij dat tot aan het einde van het seizoen blijft doen.'

'Hij is volwassen geworden', constateerde de Franse linksback Patrick Evra. 'Hij begrijpt meer dan ooit tevoren wat een team nodig heeft. Hij is als aanvaller van wereldklasse in het strafschopgebied.' <br /><br /> Rooney heeft in het restant van dit seizoen nog minimaal zestien officiële wedstrijden de kans om zijn doelpuntentotaal verder te verhogen: dertien in competitieverband, één in het League Cup-toernooi (de finale tegen Aston Villa van zondag 28 februari) en twee in de Champions League (de achtste finale tegen AC Milan).

De kans is aanwezig dat hij dit seizoen Cristiano Ronaldo een clubrecord in de Premier League ontfutselt. De voormalige aanvaller van de Mancunians, tegenwoordig actief voor Real Madrid, kwam in het seizoen 2007/08 tot 31 doelpunten in de Premier League, een record voor een speler van United sinds de start van de topklasse in 1992.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen