Voormalig Eredivisionisten in de schijnwerpers op Copa América

Reacties

Naast het EK zit ook de Copa América erop en in de laatste fase van het toernooi speelden veel voormalig Eredivisie-spelers een hoofdrol. In het 'team van de finales' vormen vier ex-Eredivisionisten zelfs de hele defensie.

Voormalig Eredivisionisten in de schijnwerpers op Copa América
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
nv
1 - 0
Colombia
Colombia

Op de rechtsbackpositie zien we Santiago Arias. De 32-jarige verdediger maakte in 2018 de overstap van PSV naar Atlético Madrid en speelt inmiddels bij het Braziliaanse Bahia. Op de Copa zat Arias in het begin vooral op de bank, maar in de finale speelde hij 120 sterke minuten als vervanger van de geschorste Daniel Muñoz.

Naast hem in de verdediging stond in die finale voormalig Ajacied Davinson Sánchez. In tegenstelling tot Arias begon de Galatasaray-verdediger in de meeste wedstrijden wel in de basis. Ook hij wist - tot de 112de minuut - de Argentijnse aanvallers in bedwang te houden.

Twee andere ex-Ajacieden wisten de finale winnend af te sluiten. Nicolas Tagliafico begon vanaf de aftrap op linksback en Lisandro Martinez stond in het hart van de defensie. De vier ex-Eredivisionisten staan in het elftal samen met onder anderen matchwinner Lautaro Martínez en een vijfde oude bekende, Luis Suárez.

Bekijk hier al onze video's
Meer Copa América
Meer over Copa América
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.