Vrees blijkt gegrond: Meunier reist voorlopig niet mee met België naar Duitsland

Reacties

Het EK lijkt inderdaad aan de neus van Thomas Meunier voorbij te gaan. De Belgische rechtsback ging zaterdagavond in de oefenwedstrijd tegen Luxemburg naar de grond zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Inmiddels heeft de Belgische voetbalbond bevestigd dat Meunier voorlopig niet naar Duitsland afreist. 

Vrees blijkt gegrond: Meunier reist voorlopig niet mee met België naar Duitsland
© Pro Shots
België
België
3 - 0
Luxemburg
Luxemburg

De overwinning op Luxemburg was na afloop van weinig belang in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. De vraag op alle lippen: hoe is het met Meunier, nadat hij van het veld ging met wat leek op een hamstringblessure? Tedesco had geen goed nieuws. 'Zondagochtend gaan we een mri-scan doen, maar het ziet er niet goed uit. Ik ben teleurgesteld', sprak Tedesco tegenover Sporza.

Op zondag kwam de bond met het nieuws naar buiten dat de blessure van Meunier er inderdaad niet goed uitziet. Hij reist woensdag dan ook niet mee met de selectie naar Duitsland. 'De komende dagen zullen er nog meer tests plaatsvinden', laat de bond weten. Naar aanleiding daarvan wordt besloten of hij überhaupt nog mee kan doen aan het EK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Meunier (32) is al geruime tijd een belangrijke kracht voor de nationale ploeg. De Waal, thans in dienst van Trabzonspor, was basisspeler op elk van de vier laatste hoofdtoernooien met de Rode Duivels, maar die reeks lijkt ten einde. Als hij niet kan spelen, lijkt Maxim De Cuyper (Club Brugge) de beste papieren te hebben voor die positie. De Cuyper brak dit seizoen definitief door bij de kampioen van België.

Er was ook een klein beetje opluchting: de blessure van Axel Witsel valt mee. De middenvelder had een spierprobleem en werd gewisseld, Tedesco vertelde dat het om voorzorg ging. Tot de eerste groepswedstrijd mogen landen nog vervangers oproepen, de keuzeheer van de Belgen gaf nog aan dat hij daar niet heel erg toe geneigd is.

Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer T. Meunier
Meer over T. Meunier
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.