Frankrijk heeft dinsdagavond de laatste groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland simpel gewonnen. Daardoor staat er voor de ploeg van bondscoach Thierry Henry een absolute kraker op het programma in de kwartfinale van de Olympische Spelen.

Nieuw-Zeeland O23
0 - 3
Frankrijk O23

Les Bleus kwamen in Marseille al na negentien minuten op voorsprong.  Aanvoerder Jean-Philippe Mateta was op tijd bij de bal en schoot hard raak. Voor de spits van Crystal Palace was het zijn eerste doelpunt op het Olympische voetbaltoernooi. Het tweede Franse doelpunt liet even op zich wachten. Désire Doué, aanvaller van Stade Rennes, zorgde in de 71ste minuut voor de verdubbeling van de Franse voorsprong.

Beelden Eurosport/HBO Max

Arnaud Kalimuendo, ook speler van Rennes, vond een paar minuten later een gaatje in de korte hoek en maakte de 0-3. Daar bleef het ook bij in het Stade Vélodrome. Frankrijk heeft nog altijd een perfecte score op de Olympische Spelen. De ploeg van Henry won eerder al van Guinee (1-0) en de Verenigde Staten (3-0).

Beelden Eurosport/HBO Max:

In de kwartfinale speelt Frankrijk tegen een andere topfavoriet: Argentinië. De ploeg van bondscoach Javier Mascherano won eerder op de dag van Oekraïne en eindigde daardoor als tweede in Groep B. Het duel tussen de twee sterrenensembles wordt vrijdagavond om 21.00 uur afgewerkt.