Zeven keer rood in verhitte Chileense derby

De beladen klassieker tussen Universidad de Chile en Colo Colo is compleet uit de hand gelopen. Nadat Jorge Valdivia zeven minuten voor tijd 1-1 maakte en zijn treffer uitdagend vierde vlak voor het gezicht van tegenstander Johnny Herrera, ontaardde de wedstrijd in een grote knokpartij, waaraan ook een deel van het publiek deelnam.

Zeven keer rood in verhitte Chileense derby

Toen de rook was opgetrokken bleek dat de scheidsrechter vijf spelers een rode kaart had gegeven voor hun aandeel in de kloppartij. Ook de coaches van de twee Chileense topclubs kregen rood en wacht een schorsing.

Toch vindt aanstichter Valdivia niet dat hij iets fout heeft gedaan. De jonge, talentvolle middenvelder denkt juist dat het publiek smult van zoveel rivaliteit. 'In Italië en Argentinië strijdt men op het scherp van de snede en geen truc wordt onbenut gelaten om je tegenstander uit de tent te lokken. Toen ik een jochie was, en op de tribune stond, hield ik er ook van als ze vochten.'

Herrera had minder begrip voor de opruiende actie en woorden van Valdivia. De doelman van La U vindt dat zijn collega, die net als hijzelf rood kreeg, 'onevenwichtig' en 'niet bepaald normaal' is. Psychische hulp is dan ook geen overbodige luxe, meent Herrera. 'Maar toen ik bij de psychiater kwam, zat Johnny al in de wachtkamer', counterde Valdivia vol branie.

Bekijk hier al onze video's