'Zlatan en ik kunnen samen spelen, ook samen winnen'

Van problemen met de aanwezigheid van Zlatan Ibrahimovic wil Edinson Cavani niets weten. De kersverse recordaankoop van Paris Saint-Germain ziet een samenwerking juist zitten.

'Zlatan en ik kunnen samen spelen, ook samen winnen'

Met de 64 miljoen euro die Napoli als afkoopsom ontving is Cavani de duurste speler ooit in Ligue 1. Die titel was minder dan een maand in handen van Radamel Falcao, die eerder deze zomer voor zestig miljoen van Atlético Madrid naar AS Monaco verhuisde.

'Ik ben blij hier en een onderdeel van het project PSG te zijn', zei de Uruguayaan bij zijn presentatie in Parijs. De 26-jarige aanvaller, die voor vijf jaar tekende, komt naar PSG 'vol blijdschap, vertrouwen, honger en motivatie om prijzen te pakken'.

Cavani ziet de aanwezigheid van een andere hoog aangeschreven aanvaller allerminst als een probleem. 'Zlatan Ibrahimovic en ik kunnen samen spelen en ook samen winnen. Voor mij is het een eer om met zo'n grote spits te spelen.'

LeonardoDe transfer van Cavani was de laatste klus van Leonardo als technisch directeur van Paris Saint-Germain. De Braziliaanse oud-international kondigde vorige week zijn afscheid aan nadat hij voor een jaar was geschorst. Het duwen van de scheidsrechter na het duel met Valenciennes was de aanleiding voor de straf

'Onze dank voor hem is groot', zei voorzitter Nasser Al-Khelaifi. 'Hij heeft hier afgelopen twee jaar fantastisch werk gedaan.' Leonardo haalde tijdens zijn dienstverband naast Cavani ook Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva naar Parijs.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen