Getergde Leonardo vertrekt als technisch directeur PSG

Leonardo stapt na 31 augustus op als technisch directeur van Paris Saint-Germain. Dat meldt de club via de officiële website.

Getergde Leonardo vertrekt als technisch directeur PSG

De 43-jarige Leonardo werd onlangs door de Franse voetbalbond (FFF) voor een jaar geschorst vanwege het incident met scheidsrechter Alexandre Castro. Leonardo gaf begin mei na afloop van het gelijkspel tegen Valenciennes (1-1) Castro een bodycheck (zie video hieronder). De ophef in de catacomben ontstond na een rode kaart voor Thiago Silva.

De td werd in eerste instantie voor negen maanden geschorst, maar na het hoger beroep van de kampioen van Frankrijk werd de schorsing met drie maanden verlengd. Leonardo mag ten tijde van zijn schorsing niet op de bank zitten, niet in de kleedkamer van de arbitrage komen en ook geen contacten onderhouden met andere officials.

Het heeft er alle schijn van dat de opgelegde straf de oud-speler van onder meer AC Milan heeft doen besluiten zijn taken als sportief directeur van PSG neer te leggen. Mogelijke transfers in deze periode zullen echter niet lijden onder het vertrek aangezien Leonardo pas opstapt aan het einde van de transferperiode.

Leonardo is namens de Parijzenaars al lange tijd bezig om Napoli-aanvaller Edinson Cavani naar PSG te halen. De Uruguyaan moet in het stade Parc des Princes een aanvalsduo gaan vormen met de topscorer van Frankrijk, Zlatan Ibrahimovic. Leonardo's laatste 'aankoop' bij Paris Saint-Germain was Laurent Blanc, de nieuwe trainer en opvolger van de naar Real Madrid vertrokken coach Carlo Ancelotti.



Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen