Zweden kwamen niet voor plezier naar Alkmaar: 'AZ veel beter'

Reacties

IF Elfsborg-trainer Oscar Hiljemark is teleurgesteld vanwege de nederlaag tegen AZ. Hij erkent zijn meerdere in de Nederlandse club, maar denkt tegelijkertijd dat er meer in had gezeten. 

Zweden kwamen niet voor plezier naar Alkmaar: 'AZ veel beter'
© Pro Shots
AZ
AZ
3 - 2
IF Elfsborg
IF Elfsborg

Het zag er goed uit toen Timothy Ouma de stand op 0-1 zette in Alkmaar, maar daarna zette AZ de boel om in een overwinning, mede door twee goals van Ruben van Bommel. 'Ik ben natuurlijk teleurgesteld. Het doet fysiek en mentaal pijn om zo'n doelpunt tegen te krijgen vlak voor rust. We hebben de beginfase overleefd, groeiden in de wedstrijd en we hadden verschillende goede aanvallen. Het is wat het is. Natuurlijk is er nu teleurstelling, maar er zijn ook dingen die we kunnen analyseren en beter kunnen doen. Maar op dit moment voel ik me erg teleurgesteld', zei Hiljemark na afloop van de wedstrijd.

'Als we 80 à 85 procent van de wedstrijd bekijken, hebben we het erg goed gedaan. We kwamen hier niet alleen maar voor het plezier, maar met de juiste instelling om te winnen of in ieder geval een punt te pakken', besloot de oud-speler van PSV. 'Dit is gewoon hoe het gaat: de kleinste details zijn bepalend en ieder foutje wordt afgestraft.'

De Zweedse media schatten AZ beduidend hoger in dan Elfsborg. 'AZ nam het heft in eigen hand en liet Elfsborg zien dat ze op dit moment een veel betere ploeg zijn', schreef GP na de wedstrijd over de wedstrijd in Alkmaar.

Aftonbladet heeft veel aandacht voor goudhaantje Van Bommel. 'Mark van Bommel maakte jarenlang het leven van sterke aanvallers zuur. Zijn zoon Ruben heeft niet dezelfde kwaliteiten. De eigenschappen van Ruben van Bommel kwamen woensdagavond goed tot uiting toen hij twee keer scoorde.'

AZ start met zege aan Europees avontuur

Op VI PRO lees je alles over de aftrap van de Europa League-campagne van AZ.

Onze analyse van AZ - Elfsborg
Het AZ-rapport, vanuit Alkmaar samengesteld door Tim Reedijk.
De belangrijkste statistieken op een rijtje.
Het is nu al kassa voor AZ.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.