Abidal staat na ruim een jaar voor terugkeer bij Barça

Éric Abidal staat voor zijn rentree bij Barcelona. De 33-jarige verdediger is opgenomen in de wedstrijdselectie van interim-trainer Jordi Roura voor het competitieduel met Celta de Vigo. Abidal kan zijn opwachting maken na een afwezigheid van ruim een jaar.

Abidal staat na ruim een jaar voor terugkeer bij Barça

De Fransman onderging in april vorig jaar een levertransplantatie en volgde sindsdien een revalidatieproces. Inmiddels is de verdediger weer fit en verzorgde hij eerder deze maand al een optreden in Barcelona B. Vanwege de blessures van onder anderen Carles Puyol, Jordi Alba, Adriano, Pedro en Xavi maakt Abidal eerder dan verwacht zijn opwachting in de selectie.

Barcelona trok vorig seizoen Alba (kwam over van Valencia) aan als de vervanger van de onfortuinlijke verdediger. In februari van dit jaar kreeg Abidal van de medische staf groen licht om weer wedstrijden te spelen.

Het laatste duel dat hij speelde in het shirt van Barça dateert van 26 februari 2012. Toen won Barcelona in Estadio Vicente Calderón met 2-1 Atlético Madrid. De Catalaanse koploper neemt het zaterdag in Vigo op tegen de huidige nummer negentien Celta de Vigo.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen