Adriaanse houdt het voor gezien bij FC Porto

De competitie moet nog beginnen, maar Co Adriaanse heeft er nu al de brui aan gegeven. 'Wegens een vertrouwensbreuk' luidt het summiere commentaar op het onverwachte ontslag.

Adriaanse houdt het voor gezien bij FC Porto

'Het gaat niet om één ding. Er spelen al langer meerdere zaken', zegt Willem Zeijlmans tegen VI. De voormalige AZ-woordvoerder behartigt de mediazaken van Adriaanse. 'FC Porto wilde het zelf niet naar buiten brengen, omdat het bestuur het ontslag nog niet heeft geaccepteerd. Maar deze stap is onomkeerbaar.'

Naast Adriaanse nemen de drie andere Nederlanders in de technische staf afscheid van FC Porto: assistent Jan Olde Riekerink, keeperstrainer Wil Coort en de net aangestelde techniektrainer Chris Kronshorst. 'Ze hebben besloten ontslag te nemen vanwege een vertrouwensbreuk, die geleid heeft tot een onwerkbare situatie', aldus een verklaring van Adriaanse, die verder geen commentaar wenst te geven.

Over de achtergrond blijft het voorlopig gissen. Mogelijk speelt een conflict met voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa een rol bij het opmerkelijke besluit. De preses liet afgelopen weekend weten dat er absoluut geen nieuwe spits meer komt, terwijl Adriaanse juist had aangedrongen op versterking van de aanval.

Dinsdag zat de Amsterdammer tegen Rijnsburgse Boys (2-5) voor de laatste keer op de bank bij de Portugese kampioen, die zonder de Nederlandse coaches is vertrokken naar Engeland voor het vervolg van de voorbereiding.

Adriaanse trad een jaar geleden in dienst van FC Porto. Met een aanvallende speelstijl slaagde hij erin FC Porto aan de dubbel te helpen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen