Ajax moet nog heel eventjes geduld hebben met Berghuis

Reacties

Ajax-coach Francesco Farioli verwacht Steven Berghuis snel weer in te kunnen zetten. De eerstvolgende wedstrijd, tegen Qarabag FK in de competitiefase van de Europa League, komt nog te vroeg voor de aanvaller.

Ajax moet nog heel eventjes geduld hebben met Berghuis
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
3 - 4
Ajax
Ajax

Berghuis speelde op 22 augustus, toen Ajax zich nog moest plaatsen voor de hoofdfase van de Europa League, zijn laatste wedstrijd in dienst van de Amsterdammers. Inmiddels is hij bezig aan de laatste fase van zijn revalidatie. Dit bevestigde Farioli op het persmoment na de wedstrijd tegen Heracles Almelo.

'Ik hoop dat dit een goede week voor hem wordt. Hij reist niet met ons mee naar Baku, maar hij blijft in Nederland om de laatste stappen in zijn revalidatie te zetten', aldus de Italiaanse coach in Almelo. 'Hij moet zorgen dat hij er klaar voor is. Ik hoop hem minuten te geven in de volgende competitiewedstrijd.'

Dat wordt de thuiswedstrijd tegen Willem II, volgende week zondag. Daarna speelt Ajax het inhaalduel met Feyenoord. De reis van ruim vierduizend kilometer naar Azerbeidzjan hoeft Berghuis dus niet te maken.

Ajax
Ajax
Zo 27 okt.
16:45
Willem II
Willem II
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.