Ajax werkt 'nederig' toe naar confrontatie met 'fysiek, fit' Bødo/Glimt

Reacties

Donderdag opent in de Johan Cruijff Arena het Europese voetbaljaar 2024 voor Ajax. Bodø/Glimt is te gast in de hoofdstad. John van 't Schip en Steven Berghuis blikten daags voor de wedstrijd vooruit. De trainer van de Amsterdammers zag bij het analyseren een opponent met een duidelijke structuur. Berghuis benadrukte dat zijn ploeg op dit moment 'nederig' dient te zijn.

Ajax werkt 'nederig' toe naar confrontatie met 'fysiek, fit' Bødo/Glimt
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt

'Bodø is een zeer fysiek, fit team. Ze hebben al jaren dezelfde trainer en dezelfde structuur. We hebben ze zien spelen. Het wordt misschien wat anders door hun nieuwe spelers, maar die structuur is helder, en met veel intensiteit. Het wordt niet makkelijk, ze doen het goed in Europa. We moeten deze tegenstander goed bekijken en respecteren', zo begon Van 't Schip, die ook uitlegde wat Ajax moet doen om te winnen.

'Wij moeten betere keuzes maken, ik denk dat we veel mogelijkheden hebben om onder hun druk uit te voetballen. Ook kunnen we onze sterke spits aanspelen. Niet dat we alleen maar lange ballen spelen, maar je probeert dan linies over te slaan om die druk te ontlopen', zo schetste de coach de opties om beter voor de dag te komen dan bijvoorbeeld zondag bij de nederlaag tegen SC Heerenveen.

De Noorse tegenstander gaat zijn eerste officiële wedstrijd spelen na de traditioneel lange winterstop in Scandinavische landen. Van 't Schip benadrukte de ongewijzigde structuur in de ploeg van Kjetil Knutsen, maar weet ook dat er dingen veranderd zijn bij de tegenstander. 'Zij hebben een aantal vertrokken spelers en een aantal nieuwe, en ze komen rechtstreeks uit een trainingskamp in Spanje. Ze hebben wedstrijdritme, want er worden genoeg wedstrijden gespeeld. We hebben wat beelden van ze, je probeert zo veel mogelijk informatie te verkrijgen.'

Nederig zijn
Steven Berghuis zat naast de trainer. De Apeldoorner antwoordde ontkennend op de vraag of hij en zijn ploeggenoten ietwat de neus ophalen voor wedstrijden in het minst prestigieuze van de drie Europese toernooien. 'Nee. Als Ajax moeten we dit toernooi respecteren, nederig zijn. Dit is waar we op dit moment zijn, morgen moeten we het laten zien. Ik vind het nu niet gepast om het over de Champions League te hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer UEFA Conference League
Meer over UEFA Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.