Ancelotti maakt zich op weg naar derby geen zorgen om gewisselde Mbappé

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti maakt zich geen zorgen om de (lichte) blessure van Kylian Mbappé. De Fransman scoorde dinsdagavond bij de thuiszege op Alavés, maar werd kort voor tijd naar de kant gehad.

Real Madrid
Real Madrid
3 - 2
Alavés
Alavés

Real Madrid leek in Santiago Bernabéu op weg naar een eenvoudige zege na treffers van Lucas Vázquez, Mbappé en Rodrygo, maar in de slotfase maakten de gasten het nog spannend door verrassend terug te komen tot 3-2. Op dat moment zat Mbappé al op de bank bij De Koninklijke.

Hij zag hoe Real in een tijdsbestek van twee minuten twee doelpunten incasseerde. Ancelotti stelt dat de aanvaller zelf om een wissel vroeg. Arda Güler was zijn vervanger. 'Kylian is oké hoor, hij had wat klachten en wilde zich uit voorzorg laten wisselen', aldus de trainer van Real na de wedstrijd op de persconferentie.

Ancelotti stelt dat de dijbeenklachten van Mbappé nog wel nader worden onderzocht. Over vier dagen is de Madrileense derby tegen Atlético Madrid. Ancelotti kijkt ondanks de terugval in het slot van de tweede helft met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd. 'We blijven stappen maken en zijn als team ook nog groeiende. Dat is alleen maar een goed teken, want het speelschema is veeleisend', verklaart de Italiaan.

Spaanse media zien dat zijn team nog zoekende is bij de start van het seizoen. 'Real speelt met vuur. Van een tentoonstelling tot een lijdensweg', schrijft Marca woensdag op de cover, verwijzend naar de slotfase in de wedstrijd. 'Een incomplete symfonie. Real straalde tachtig minuten, maar verlangde hevig naar het einde van de extra tijd', aldus AS.