Argentijnse bond bekrachtigt aanstelling Maradona

Diego Maradona heeft officieel de verantwoordelijkheid gekregen over de nationale ploeg van Argentinië. Over de namen van zijn assistenten wordt nog gesteggeld.

Argentijnse bond bekrachtigt aanstelling Maradona

'Het is een eer', zei Maradona na zijn officiële aanstelling. 'Het is een droom die uitkomt. Ik ga alles geven om er van verzekerd te zijn dat alles goed gaat. We zullen er elke dag aan werken om de goede ploeg die we hebben beter en beter te maken.'

Tijdens de oefeninterland in Schotland maakt Maradona op 19 november zijn debuut als bondscoach. Maar de eerste verandering heeft de 48-jarige oud-international al doorgevoerd. Javier Mascherano neemt de aanvoerdersband over van Javier Zanetti.

Maradona leeft nog in onzekerheid over de invulling van zijn begeleidingstaf. Sergio Batista en José Luis Brown, die met Pluisje in 1986 wereldkampioen werden, golden aanvankelijk als voornaamste kandidaten. Maar Maradona kwam opeens met Oscar Ruggeri en Alejandro Mancuso als assistenten op de proppen.

'We hebben daar nog geen oplossing voor gevonden', aldus de nieuwe bondscoach. 'We willen een nieuwe technische staf die van ijzer is, hard wil werken en beslissingen van de baas - en dat ben ik - accepteert.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen