Ballack brengt achttienjarig talent onder bij Fortuna Sittard

Reacties

Fortuna Sittard heeft opnieuw een transfervrije speler opgepikt. Luka Tunjic is de volgende aanwinst van de nummer tien van vorig seizoen. De zaken van de achttienjarige middenvelder worden behartigd door Michael Ballack. 

Ballack brengt achttienjarig talent onder bij Fortuna Sittard

Tunjic is een product van de jeugdopleiding van Holstein Kiel, dat afgelopen seizoen voor het eerst in de historie promoveerde naar de Bundesliga. Tot een debuut in het eerste zou het niet komen. Tunjic, een Duitser met Bosnische en Kroatische roots, liep deze zomer uit zijn contract in Kiel. Dat betekende dat Ballack aan de slag mocht.

De voormalig topvoetballer is namelijk de agent van Tunjic, die in het verleden uitkwam voor de vertegenwoordigende elftallen van Bosnië-Herzegovina. De bestemming is Sittard geworden. Tunjic heeft bij de Limburgers zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract. Dat deed hij in het bijzijn van Ballack.

Fortuna Sittard maakte woensdag tevens bekend dat Rémy Vita komend seizoen wordt verhuurd aan Amiens. De club die uitkomt op het tweede niveau van Frankrijk heeft tevens een optie tot koop bedongen. Hij kwam medio 2022 over van Bayern München en speelde 45 wedstrijden in de hoofdmacht van Fortuna.

De transfers van alle Eredivisie-clubs vind je in dit overzicht:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.