Barcelona stelt eerbetoon Cruijff uit wegens tegenvallende kaartverkoop

Reacties

Een eerbetoon voor Johan Cruijff dat stond gepland voor komende zondag is geschrapt door Barcelona. Volgens Spaanse media zijn er te weinig kaarten verkocht voor het duel dat zou worden gespeeld tussen oud-spelers van Barça en Spaanse oud-internationals.

Barcelona stelt eerbetoon Cruijff uit wegens tegenvallende kaartverkoop
© Pro Shots

Het idee was om precies vijftig jaar na de komst van Cruijff naar Barça een eerbetoon te houden voor de legendarische Nummer 14 in het naar hem vernoemde stadion, dat normaal gesproken wordt gebruikt door het B-elftal en de vrouwenploeg van Barcelona. In totaal kunnen er zesduizend toeschouwers in het stadion op het trainingscomplex van Barcelona, maar er zijn te weinig kaarten verkocht.

Het eerbetoon voor Cruijff wordt nu betrokken in de festiviteiten rond het 125-jarig bestaan van de club. Barcelona bereikt die mijlpaal op 29 november 2024. Komende woensdag wordt bekendgemaakt wat er verder allemaal wordt georganiseerd om de verjaardag van de Catalaanse grootmacht te vieren. In 2024 moet Barça ook weer in Camp Nou spelen. Momenteel wordt het stadion gerenoveerd.

Cruijff kwam in 1973 over van Ajax en groeide uit tot een van de belangrijkste personen in de clubhistorie van Barcelona. In zijn eerste seizoen leidde de drievoudig Gouden Bal-winnaar de Catalanen direct naar de eerste landstitel sinds 1960. Later zou Cruijff als trainer nog succesvoller zijn door onder meer vier keer op rij kampioen te worden en in 1992 de eerste Europa Cup I in de clubhistorie te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.