Barcelona verwacht snel geen financiële trucjes meer nodig te hebben

Reacties

Barcelona heeft richting de ledenvergadering hoopvolle financiële cijfers gepresenteerd. Eduard Romeu, de economische vicepresident bij de club, stelt dat de boekhouding al in dit boekjaar genormaliseerd wordt.

Barcelona verwacht snel geen financiële trucjes meer nodig te hebben
© Pro Shots

De club uit Catalonië kampt met forse schulden en leed de afgelopen jaren gigantische verliezen. Sinds de terugkeer van clubpresident Joan Laporta heeft Barça diverse financiële trucs uit moeten halen om het hoofd boven water te houden. Zo werden er salarisdeals gesloten met spelers als Frenkie de Jong, maakte Barcelona gebruik van zogenoemde economische hefbomen en werden toekomstige tv-opbrengsten verkocht.

Vicepresident Romeu heeft uitgesproken dat Barcelona in dit seizoen kan stoppen met het gebruiken van de economische hefbomen. Dit betekent niet dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, zo sprak Romeu uit. 'We hebben twee goedgekeurde plannen klaarliggen, die nog niet gebruikt zijn.' Barcelona heeft nog steeds te maken met een gigantische salarispost, terwijl het salarisplafond vanuit La Liga flink naar beneden is bijgesteld. Barça presenteert de voorspellingen dit weekend aan zijn leden, die goedkeuring moeten geven.

Mede door financiële trucjes publiceerde Barcelona vorige maand een nettowinst van 304 miljoen over het seizoen 2022/23, maar over het volgende boekjaar wordt gesproken over een bescheiden winst van zo'n elf miljoen. De club verliest flink wat inkomsten, omdat het voorlopig niet in Camp Nou speelt. Het stadion wordt momenteel gerenoveerd.

In FC Bankzaken werden de trucs van Barcelona besproken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.