'Bayern betaalt 4,5 miljoen voor uit functie ontheven directeur'

Reacties

Bayern München staat volgens Duitse media op het punt om een opmerkelijke deal af te ronden. Max Eberl gaat toetreden tot het management van de club, hij werd september vorig jaar uit zijn functie ontheven bij RB Leipzig. Toch moest Bayern onderhandelen voor Eberl.

'Bayern betaalt 4,5 miljoen voor uit functie ontheven directeur'
© Pro Shots

BILD weet het zeker: Eberl zal eind februari tijdens een bestuursvergadering van Bayern gepresenteerd worden als nieuwe directeur. De opvallende move in Duitsland gaat gepaard met een flinke transfersom, terwijl Eberl in september nog uit zijn functie als Leipzig-directeur werd gezet.

De clubleiding van Leipzig greep toevallig genoeg een dag voor de competitiewedstrijd tegen Bayern in door Eberl te ontlasten van zijn taken als directeur, omdat hij volgens Leipzig niet genoeg afstand had genomen van geruchten over zijn vertrek naar Bayern. Eberl werd uit zijn functie gezet, maar behield wel zijn contract dat doorliep tot medio 2026.

Max Eberl was voor zijn werkzaamheden bij RB Leipzig actief bij Borussia Mönchengladbach. Fans van die club zijn niet blij met Eberl. 'Je bent vergeten waar je vandaan komt.'
© Pro Shots
Max Eberl was voor zijn werkzaamheden bij RB Leipzig actief bij Borussia Mönchengladbach. Fans van die club zijn niet blij met Eberl. 'Je bent vergeten waar je vandaan komt.'

Zodoende moest Bayern toch de portemonnee trekken om Eberl in de directie te krijgen. Het gaat naar verluidt om een transfersom van minimaal 4,5 miljoen euro, dat bedrag is ook weer op bijzondere wijze tot stand gekomen.

Bayern betaalt volgens BILD een transfersom van 3,5 miljoen voor Eberl, bovenop dat bedrag komt nog een smak geld omdat Bayern een afgesproken oefenwedstrijd tegen Leipzig niet wil spelen. Toen Bayern en Leipzig in 2021 voor veel geld een deal sloten rondom Julian Nagelsmann, spraken de clubs ook af een oefenwedstrijd te spelen. De opbrengsten van die oefenpot zouden volledig voor Leipzig zijn, maar in plaats daarvan trekt Bayern nu zelf de portemonnee om de afspraak af te kopen.

Momenteel heeft Bayern met Christoph Freund een sportief directeur in huis, voormalig scout Marco Neppe is de technisch directeur. Eberl zal zich bij dit duo voegen om de volgende transferperiode van Bayern vorm te geven, hoewel er in Duitse media gesproken wordt over een naderend afscheid van Neppe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.