'Bayern wil na kritiek op transferbeleid afscheid nemen van technisch directeur'

Reacties

Bayern München hoopt spoedig afscheid te nemen van Marco Neppe. Volgens Duitse berichtgeving is de kampioen van Duitsland niet tevreden over de technisch directeur en is de club met hem in onderhandeling over de beëindiging van zijn contract.

'Bayern wil na kritiek op transferbeleid afscheid nemen van technisch directeur'
© Pro Shots

Neppe kwam in 2014 met voormalig technisch directeur Michael Reschke mee en ging als scout aan de slag bij Bayern. Hij werkte zich op bij de Duitse topclub en werd in december 2021 door Hasan Salihamidzic aangesteld als technisch directeur van de club. In samenwerking met trainer Thomas Tuchel, CEO Jan-Christian Dreesen en de sportcommissie was hij verantwoordelijk voor de transfers van Bayern.

Hij speelde een belangrijke rol in de transfers van Harry Kane en Min-Jae Kim. Eerder deze week liet Lothar Matthäus zich nog zeer kritisch uit over het transferbeleid van Bayern. Vooral het aantrekken van Eric Dier en de interesse in Kieran Trippier schoten bij hem in het verkeerde keelgat. Volgens BILD is Neppe hard op weg naar de uitgang bij Bayern, dat momenteel met hem in gesprek is over een vertrek.

Daarmee zet Bayern de veranderingen op managementniveau voort. Aan het begin van het seizoen stelde der Rekordmeister Christoph Freund aan als de nieuwe sportief directeur. Eind februari treedt ook Max Eberl in dienst. Hij komt het technische management versterken. Eerder was hij werkzaam bij Borussia Mönchengladbach en RB Leipzig als sportief directeur.

In de Bundesliga gaat het Bayern dit seizoen nog niet echt voor de wind. Het verloor afgelopen zondag van Werder Bremen en zag daarmee het gat naar koploper Bayer Leverkusen groeien. Bayern staat op dit moment tweede met een gat van zeven punten naar de grote concurrent. Bayern speelde wel een wedstrijd minder.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
34
28
6
0
89-24
+65
90
2
VfB Stuttgart
34
23
4
7
78-39
+39
73
3
Bayern München
34
23
3
8
94-45
+49
72
4
RB Leipzig
34
19
8
7
77-39
+38
65
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.