Belastingwet helpt Real Madrid bij halen Mbappé

Reacties

Met het contract dat Kylian Mbappé (25) aan de vooravond van het EK tekende bij Real Madrid, zal hij na Cristiano Ronaldo de best betaalde speler ter wereld worden. Zijn salaris wordt geschat op vijftien miljoen netto en zijn tekengeld op 150 miljoen (dertig miljoen per jaar).

Belastingwet helpt Real Madrid bij halen Mbappé
© Pro Shots

Dankzij nieuwe belastingregels kon Real behalve een aantrekkelijk sportief verhaal, ook een mooi fiscaal plaatje presenteren. In Spanje heft zowel de staat als de regio belasting over het inkomen.

Wie in het toptarief valt en investeert in Madrid, kan vijf jaar korting krijgen of zelfs vrijgesteld worden. Als Mbappé investeert in bedrijven of vastgoed, bijvoorbeeld door de aankoop van huizen voor familieleden, kan hij profiteren.

Op basis van zijn geschatte verdiensten zal hij tot 2029 een miljoen of vijftig belasting moeten betalen aan de regio. Dankzij de nieuwe wet kan hij die kosten in het gunstigste geval tot nul reduceren. Voorstanders noemen het een manier om investeerders aan te trekken, tegenstanders kwalificeren het als een cadeau voor Real Madrid.

Mbappé is momenteel met Frankrijk actief op het EK. Les Bleus eindigden als tweede in Groep D, waardoor in de volgende ronde een duel met de nummer twee van Groep E wacht. Door zijn neusbreuk speelde Mbappé dinsdag tegen Polen (1-1) voor het eerst met een masker.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.