Bellingham en Kane helpen Engeland aan onvergetelijke EK-ontsnapping

Reacties

Engeland is zondagavond door het oog van de naald gekropen tegen Slowakije tijdens de achtste finales van het EK. Door een weergaloze treffer van Jude Bellingham wisten The Three Lions een verlenging af te dwingen tegen de Slowaken, waarna Harry Kane voor de bevrijdende winnende treffer zorgde: 2-1.

Bellingham en Kane helpen Engeland aan onvergetelijke EK-ontsnapping
© Pro Shots
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Slowakije
Slowakije

Dat Southgate zijn ideale formatie nog niet gevonden heeft, werd voor de aftrap duidelijk. De bondscoach van Engeland gaf na Trent Alexander-Arnold en Conor Gallagher nu Kobbie Mainoo de kans vanaf de aftrap op een middenveld met Bellingham en Declan Rice. De negentienjarige middenvelder van Manchester United is nu na Wayne Rooney en Michael Owen de jongste speler ooit die in de knock-out fase van een eindtoernooi bij The Three Lions heeft mogen starten.

Waar op voorhand werd verwacht dat de Engelsen direct het initiatief zouden grijpen, was het toch echt Slowakije dat in de openingsfase het gevaarlijkst werd. Via een iets te scherpe voorzet van Dávid Hancko en een gevaarlijke kopbal van Lukas Haraslin was het Slowakije dat het meest aanspraak maakte op de openingstreffer. Buiten die kansen om drukte arbiter Halil Umut Meler zijn stempel. In de eerste helft gaf hij liefst vijf gele kaarten. Eén daarvan was voor Marc Guehi, die daardoor tegen een schorsing is aangelopen.

Halverwege de eerste helft kreeg Slowakije waar het recht op kreeg. Na een opportunistische aanval van de Slowaken gaf David Strelec de bal mee aan Ivan Schranz. De Slowaakse topschutter deed vervolgens wat hij dit EK al twee keer eerder deed: scoren. Schranz liet Jordan Pickford kansloos met een goede schuiver: 0-1. Na dit moment werden de zachte Engelse fluitconcerten oorverdovend. Engeland kwam iets beter in de wedstrijd, maar ook echt niet meer dan dat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de rust leek Engeland direct te krijgen waar iedereen in Engeland op hoopte. Kieran Trippier stoomde op en wist een geheel vrijstaande Phil Foden te bereiken, die scoorde. De buitenspeler van Manchester City bleek echter iets te gretig in het aanvallen van de bal, waardoor hij in buitenspelpositie stond en daardoor ging het Engelse feest niet door. Niet veel later kwam Slowakije nog een keer goed weg: Juraj Kucka werd door Meler gespaard na een overtreding op Mainoo. De middenvelder had zo zijn tweede gele kaart kunnen krijgen.

Naarmate de tijd verstreek kwam de Engelse wanhoop meer en meer nabij. Southgate bracht Cole Palmer, Eberechi Eze en Ivan Toney in om de gelijkmaker te forceren. Na kopkansen van Kane en een schot op de paal van Rice leek het gedaan voor Engeland, totdat het verhaal van Bellingham werd geschreven. De middenvelder zag kans om een ingooi met een omhaal richting het doel te werken, en met succes. Bellingham liet de Engelse fans met dit kunstwerk werkelijk waar ontploffen: 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was het startschot voor meer plezier voor de hongerige Engelsen. Na nog geen minuut in de verlenging stond Kane op de juiste plaats om een verlengde kopbal van Guehi binnen te koppen: 2-1. Slowakije wilde nog wel en werd nog enkele keren gevaarlijk ook, maar het inmiddels defensief teruggetrokken Engeland winst de overwinning over de streep te trekken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Engelsen treffen nu Zwitserland in de kwartfinales. Slowakije heeft verzuimd om voor het eerst in de historie de kwartfinales van het EK te halen. Aangezien het Nederlands elftal aan dezelfde kant van het schema als Engeland zit, maken de twee landen nog altijd kans om elkaar te treffen op dit toernooi. Dat zou dan in de halve finale moeten gebeuren.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Slowakije
Meer over Slowakije
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.