Brann heeft slechte generale voor Europees treffen met Go Ahead Eagles

SK Brann, aanstaande donderdag te gast in de Vetkampstraat voor het eerste deel in het Conference League-tweeluik met Go Ahead Eagles, is in eigen land bepaald niet in vorm. De generale repetitie bij laagvlieger Sarpsborg 08 leverde zaterdag een 1-1 op, waarmee Brann niets te klagen had.

Bij het ingaan van de rust kon Brann zich om één reden gelukkig prijzen: het krachtsverschil was niet tot uitdrukking gekomen in de score. Sarpsborg had een handvol goede kansen gehad om de score te openen, maar liet dat telkens na. Brann stelde daar in het eerste bedrijf niets tegenover. Na de thee ging het defensief iets beter, maar grote kansen vielen er aan Brann-zijde niet te noteren.

De eerste echt grote kans voor Brann in de hele wedstrijd volgde in het slotkwartier. Joachim Soltvedt, de linksback, was mee opgekomen en kreeg een goede schietkans. Hij trof het zijnet. Een terechte overwinning was op dat moment, gelet op de eerste 75 minuten, amper nog mogelijk, en uiteindelijk zou het ook niet van een gestolen zege komen. Als er een ploeg had moeten winnen, was het degradatiekandidaat Sarpsborg.

In blessuretijd leek dat ook te gaan gebeuren toen Henrik Meister raak kopte en de tot voetbalstadion omgeturnde ijsbaan in Sarpsborg uit zijn voegen deed barsten. De drie zeer welkome punten kwamen er evenwel niet: een paar minuten later redde Aune Heggebo nog een punt voor Brann, dat op de borden bleef omdat de thuisploeg in de allerlaatste minuut nog twee mooie kansen om zeep hielp.

Kortom: Brann reist niet met een goed gevoel naar Deventer. Toen de Noorse competitie eind juni werd hervat na een korte zomerpauze, leek de club uit Bergen titelkandidaat. Drie remises en een nederlaag verder moeten ze Bodø/Glimt ver voor zich dulden. Donderdag is het Go Ahead - Brann, zeven dagen later wacht de return.