'Chelsea aast op Ajax' jeugdinternationals'

Chelsea is druk doende om John Goossens (foto) en Jeffrey Sarpong los te weken bij Ajax, meldt het Algemeen Dagblad. Beide jeugdinternationals maakten afgelopen maand indruk tijdens het WK voor spelers onder zeventien jaar in Peru.

'Chelsea aast op Ajax' jeugdinternationals'

'Het is te gek voor woorden wat hier gebeurt', foetert Arie van Eijden, algemeen directeur van Ajax, toen hij werd geconfronteerd met de Londense interesse voor de twee zeventienjarige spelers. Chelsea heeft via technisch directeur Frank Arnesen zaakwaarnemer Søren Lerby ingeschakeld om het tweetal in te lijven.

'We zijn ons aan het beraden wat hiertegen te doen valt. Je zou denken dat zaakwaarnemers nog meedenken met clubs als Ajax. (…) Voor ons is het onmogelijk om alle junioren bij voorbaat een contract te geven.'

Volgens de FIFA-regels kan Chelsea de twee spelers voor een bedrag van in totaal circa driehonderdduizend euro overnemen van Ajax. De Amsterdamse club hoopt dat de spelers en hun ouders ervoor kiezen om eerst bij Ajax te tekenen.

Ajax zag al vaker talenten uit de jeugdopleiding op jonge leeftijd naar een buitenlandse club vertrekken. Van Eijden wijst bijvoorbeeld naar Sherjil MacDonald en Sergio Hellings, die hun geluk bij Anderlecht zochten. 'De zekerheid dat ze uitgroeien tot echte sterren, is er nooit. Hellings zit nu bij Heracles.'

Bekijk hier al onze video's