Cynische Mancini dient criticasters van repliek: 'Ik reken op jullie en op jullie steun'

Reacties

Roberto Mancini deed de wenkbrauwen fronsen met zijn plotselinge vertrek bij de Italiaanse nationale ploeg om vervolgens een paar dagen later aan de slag te gaan bij de Saoedische voetbalfederatie. De 58-jarige Italiaan heeft op social media van zich afgebeten na een stortvloed aan negatieve berichten over zijn persoon.

Cynische Mancini dient criticasters van repliek: 'Ik reken op jullie en op jullie steun'
© Pro Shots

In een bijzonder lange post haalt de voormalig trainer van onder meer Manchester City, Internazionale en de Italiaanse nationale ploeg, met wie hij in 2021 Europees kampioen werd, op een cynische toon uit naar de criticasters aan zijn adres.

'Velen van jullie hebben mij gevraagd naar de reden van mijn vertrek bij het nationale team en de timing van de nieuwe verbintenis. Ik kan mij voorstellen dat jullie in verwarring zijn gebracht door bepaalde berichten in de pers. Aan de andere kant hebben valse informatie en manipulaties altijd bestaan zoals ook de oude gedichten al vol stonden met vals nieuws, verspreid door de goden alleen maar om stervelingen in verwarring te brengen', stelt de bondscoach van Saoedi-Arabië, die in het Midden-Oosten naar verluidt dertig miljoen euro per jaar gaat verdienen.

Vooral zijn snelle jawoord na het indienen van zijn ontslag bij de Azzurri kwam Mancini duur te staan in de media. Ook collega-trainers reageerden op zijn beslissing, waaronder Claudio Ranieri. De 71-jarige Romein noemde zijn landgenoot zelfs 'een geldwolf'. 'De timing is wat ik gisteren ook in de persconferentie heb herhaald. Het eerste contact met de Saoedische voetbalbond dateert van 18 augustus. Trouwens, iedereen die echt verstand heeft van voetbal weet dat het tijdschema voor het bereiken van overeenkomsten altijd extreem snel is, zelfs maar een paar dagen.'

De 58-jarige keuzeheer is al zijn gehele leven actief in de voetballerij. Met het contract bij Saoedi-Arabië, waar hij volgens bronnen voor vier jaar zou hebben getekend, komt er een nieuw hoofdstuk bij. Een hoofdstuk op basis van vertrouwen, volgens de Italiaan, die naar eigen zeggen het vertrouwen bij de Italiaanse bond miste en daarom opstapte.

'Omdat het ontvangen van volledig vertrouwen, met de autonomie die daarbij hoort, altijd mijn eerste keuzecriterium is geweest in zowel menselijke als professionele relaties. Want waar geen vertrouwen is, is geen voetbal, geen overwinning en geen toekomst. Ik reken op jullie en op jullie steun, vanuit het hart en vanuit de onderbuik, zoals alleen een echte fan dat weet', besluit Mancini.

De eerste interland van de Italiaan met Saoedi-Arabië staat al snel op het programma. Op 8 september strijkt Mancini met de nationale ploeg neer in Engeland, waar in Newcastle het oefenduel met Costa Rica wordt afgewerkt. In januari 2024 organiseert het land voor het eerst de Asian Cup, aan Mancini de opdracht om de toernooizege voor het eerst sinds 1996 binnen te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.