'Frenkie de Jong mogelijk nog een maand aan de kant'

Reacties

Frenkie de Jong zal de klassieker met zijn club Barcelona tegen Real Madrid zaterdag moeten laten schieten. Het zou zelfs nog een maand duren voordat de Nederlander het veld weer kan betreden.

'Frenkie de Jong mogelijk nog een maand aan de kant'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Zo meldt de Catalaanse krant Sport woensdag althans. Er bestond hoop dat de creatieveling uit Arkel weer beschikbaar zou zijn voor het toptreffen met de Madrilenen, maar die lijkt op dit moment ongegrond. De enkelblessure die hij vorige maand opliep, speelt hem momenteel nog te veel parten, zo luidt de berichtgeving.

Volgens Sport is De Jong nog herstellende en zou zijn terugkeer bij de Blaugrana plaats kunnen vinden na de interlandbreak in november. Het goede nieuws voor Xavi is dat hij voor de plekken op het middenveld weldra wél weer zou kunnen beschikken over Sergi Roberto en Pedri, al zullen ook zij de Clásico niet halen.

Het zou ook slecht nieuws zijn voor bondscoach Ronald Koeman, al zal hij weinig slaap verliezen over het afdwingen van EK-kwalificatie. Tegen Ierland en het nietige Gibraltar volstaan drie punten voor een ticket naar Duitsland, die zouden dan zonder De Jong behaald moeten worden. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.