Debuterende Brys snoert Eto'o de mond met ruime zege op Kaapverdië

Reacties

Bondscoach Marc Brys heeft, met een overtuigende zege op Kaapverdië, zijn debuut gemaakt bij Kameroen. De Belgische trainer werd vorige maand nog op vernederende wijze behandeld door bondsvoorzitter Samuel Eto’o.

Debuterende Brys snoert Eto'o de mond met ruime zege op Kaapverdië
© Pro Shots
Kameroen
Kameroen
4 - 1
Kaapverdië
Kaapverdië

Ondanks de onrust binnen de bond en speculaties over een ontslag, stond Brys zaterdag toch plots voor zijn debuut. Kameroen nam het in een WK-kwalificatieduel op tegen Kaapverdië. Al vroeg in de eerste helft kwam de thuisploeg via verdediger Michael Ngadeau op voorsprong. Niet veel later verdubbelde Besiktas-spits Vincent Aboubakar de voorsprong.

Met Fortuna Sittard-middenvelder Deroy Duarte in de basis deed Kaapverdië wat terug. Voormalig Heracles en Cambuur-aanvaller Jamiro Monteiro verschalkte André Onana met links. Op slag van rust stelde Aboubakar met zijn tweede treffer van de middag alweer orde op zaken. 

Al vroeg in de tweede helft gooide Nouhou Tolo de wedstrijd voor Kameroen in het slot. Kaapverdië kreeg in de extra tijd - met de ingevallen Dailon Livramento (MVV) en Laros Duarte (FC Groningen) - nog wel een strafschop. Kevin Lenini ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Onana.

Kameroen gaat na de overwinning aan kop in groep D en ligt daardoor nog steeds op koers voor WK-kwalificatie. Al is het met alle onrust nog maar de vraag of bondscoach Brys dat gaat halen. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Kameroen
Meer over Kameroen
Meer WK Kwalificatie Afrika
Meer over WK Kwalificatie Afrika
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.