Discutabele penalty helpt Manchester United

Manchester United heeft dankzij een controversiële strafschop de weg omhoog ingeslagen. Chelsea en Aston Villa handhaafden zich in de top.

Manchester United-Bolton Wanderers 2-0 Een omstreden strafschop hielp Manchester United na een uur over het dode punt. Cristiano Ronaldo, die voor het eerst aan de aftrap kwam dit seizoen, ontfermde zich met succes over de buitenkans. De Portugees had de penalty versierd door na een correcte sliding van Jlloyd Samuel naar de grond te gaan. Wayne Rooney, gepikeerd door zijn plaats op de bank, haalde op aangeven van Ronaldo met een fraaie treffer zijn gram.

Stoke City-Chelsea 0-2 Met Alex in de basis voor de geblesseerde Ricardo Carvalho maakte Chelsea tegen Stoke City geen fout. De goal van José Bosingwa was een magere oogst van een eerste helft waarin The Blues domineerden. De kleine achterstand bood Stoke City ook zicht op een positief resultaat. Pas na de 2-0 van Nicolas Anelka bogen The Potters het hoofd.

Newcastle United-Blackburn Rovers 1-2 Blackburn Rovers, waar André Ooijer op de bank begon, legde op St. James' Park in de eerste helft de basis voor een verdiende zege. De doelpunten van Christopher Samba en Roque Santa Cruz waren te veel van het goede voor Newcastle United. De benutte strafschop van Michael Owen was niet meer dan een schrale troost voor The Magpies, die de vijfde nederlaag op rij leden.

Middlesbrough-West Bromwich Albion 0-1 Gianni Zuiverloon en Ryan Donk hebben met succes de defensie van West Bromwich Albion dichtgehouden. Onder anderen Afonso Alves slaagde er niet in doelman Scott Carson te verschalken, zodat Jonas Olsson zich als matchwinner kon laten kronen. De Zweedse oud-NEC'er kopte acht minuten na rust raak. Zijn treffer was een einde aan de honderd procent-score van Middlesbrough op eigen veld.

Aston Villa-Sunderland 2-1 Aston Villa handhaafde zich met de vijfde zege op rij in de top van de Premier League. Djibril Cissé bracht Sunderland na een pass van Steed Malbranque al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Door toedoen van Ashley Young en John Carew bleven de punten in Birmingham.