Dit zijn de namen waarmee Duitsland het EK opent

Reacties

Bondscoach Julian Nagelsmann heeft niet voor verrassingen gekozen in zijn eerste basisopstelling van het EK. Kai Havertz staat bij Duitsland in de punt van de aanval.

Dit zijn de namen waarmee Duitsland het EK opent
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
5 - 1
Schotland
Schotland

Dat betekent dat Niclas Füllkrug op de bank zit. Achter Havertz moeten Jamal Musiala en Florian Wirtz voor de creativiteit zorgen. Ilkay Gündogan is de aanvoerder van de Duitsers tegen Schotland. Robert Andrich en Toni Kroos vormen op het middenveld een koppeltje.

Nagelsmann kiest voor de volledig zelfde opstelling als in de generale repetitie tegen Griekenland (2-1 winst). Dus ook achterin, waar Joshua Kimmich en Maximilian Mittelstädt de flanken bestrijken. Centraal staan Jonathan Tah en Antonio Rüdiger. Manuel Neuer staat, onlangs wat recente kritiek, tussen de palen. Dit is de volledige opstelling van de Duitsers:

Schotland

Ook bij Schotland zijn er geen echte verrassingen in de basiself. Het gevaar zal met name moeten komen van Scott McTominay. De middenvelder van Manchester United vond in de kwalificatiereeks geregeld het net voor de Schotten. Hier de volledige opstelling van Schotland: 

Europees Kampioenschap

Stand Groep A Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
3
2
1
0
8-2
+6
7
2
Zwitserland
3
1
2
0
5-3
+2
5
3
Hongarije
3
1
0
2
2-5
-3
3
4
Schotland
3
0
1
2
2-7
-5
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.