Drenthe enige Nederlander bij Reals verlies tegen Juve

Real Madrid heeft in de halve finale van het toernooi om de Peace Cup met 2-1 verloren van Juventus. Royston Drenthe was de enige Nederlander die speeltijd kreeg van trainer Manuel Pellegrini.

Real verscheen in Sevilla niet in de sterkst denkbare opstelling binnen de lijnen. Zo verdedigde Jerzy Dudek het doel en ontbraken de aankopen Raúl Albiol en Kaká op appèl. Drenthe begon in de basis en maakte als linksback de negentig minuten vol.

Juventus kwam al na drie minuten spelen op voorsprong. Fabio Cannavaro, vorig seizoen nog speler van De Koninklijke kopte raak na een vrije trap van Alessandro Del Piero. Vlak voor rust kwam Real op gelijke hoogte. Nadat Raúl was neergehaald door Giorgio Chiellini, benutte Cristiano Ronaldo de toegekende strafschop.

Na de 1-1 ruststand toonde Real zich vlak na het begin van de tweede helft opnieuw kwetsbaar bij een stilstaande situatie. Na een hoekschop van Del Piero kon Hasan Salihamidzic bij de eerste paal vrij inkoppen. Juve plaatste zich door de 2-1 zege voor de finale van het toernooi om de Peace Cup, waarin Aston Villa de tegenstander zal zijn.