Evans leeft mee met slachtoffers rigoureuze ontslagronde bij Man Utd

Reacties

Bij Manchester United heeft het de afgelopen weken ontslagbrieven geregend. Onder de nieuwe eigenaar Sir Jim Ratcliffe is het personeelsbestand flink uitgedund: zo'n 250 werknemers hebben een slechtnieuwsgesprek gehad. Het laat veteraan Jonny Evans niet koud.

Evans leeft mee met slachtoffers rigoureuze ontslagronde bij Man Utd
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 2
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

Dat vertelt de 36-jarige verdediger uit Noord-Ierland tegenover The Athletic. 'Ik ben een tijdje weggeweest, maar in totaal heb ik lang bij deze club rondgelopen. Veel mensen zijn in de voorbije weken hun baan verloren, en dat is nooit leuk om te zien. De eigenaars willen deze weg inslaan, maar je weet het, zoiets is tegelijkertijd ook voor niemand gemakkelijk', begon Evans.

'Er zijn mensen bij die ik al twintig jaar ken, en het gebeurde volgens mij zo'n beetje toen we op tournee vertrokken. Zodoende wisten we het zelf ook niet helemaal precies, maar het zal wel duidelijk worden als we terugkomen. Het is hoe dan ook niet leuk, het gaat om mensen met wie ik al jaren omga. Als je kijkt naar de omvang van de club, is het echt een familieclub', prees Evans de huiselijke sfeer die hij bij United proeft.

In Evans' geval ook letterlijk: zijn vrouw, broer en vader hebben ook functies gehad bij The Red Devils, vertelde Evans nog. Woensdag vervolgt United de voorbereiding in het Amerikaanse San Diego met een oefenwedstrijd tegen Real Betis. Zaterdagnacht verloor de ploeg van Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer J. Evans
Meer over J. Evans
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.