FC Volendam wil sneller groeien: aandelenverkoop is een optie

Reacties

FC Volendam is ervan overtuigd dat de club meer financiële slagkracht nodig heeft om een permanente speler van de Eredivisie te zijn. Daartoe is een uitgifte van aandelen een serieuze optie.

FC Volendam wil sneller groeien: aandelenverkoop is een optie
© Pro Shots

FC Volendam wil af van het wekenlang in de wachtkamer zitten tijdens transferperiodes, van het reageren in plaats van ageren. Om de club financieel van meer slagkracht te voorzien wordt er in het Kras Stadion momenteel aan een hervormingsplan gewerkt. Dit behelst twee onderdelen: enerzijds een organisatiewijziging die de club bestuurlijk wendbaarder moet maken, anderzijds de omvorming van de club van een stichting naar een bv, die via een mogelijke aandelenuitgifte voor een kapitaalinjectie kan zorgen.

Technisch directeur Jasper van Leeuwen licht toe: 'Uiteindelijk is dit een fundamentele keuze. Blijft FC Volendam de club van de Heen en Weer, óf gaan we echt een sprong wagen? De wind waait momenteel in die laatste richting. En die gesprekken vinden gelukkig veel constructiever plaats dan eerst het geval was.'

'Wij zijn een opleidingsclub. Als je als opleidingsclub wilt groeien, dan kun je wat risico’s nemen door een operationeel tekort in je begroting op te nemen, dat je vervolgens compenseert met transferwinsten. Dat is wat we al een paar jaar aan het doen zijn, met het verkopen van Micky van de Ven aan Wolfsburg als bekendste voorbeeld. Ga je daar op een lange termijn mee door, dan kun je steeds meer vermogen creëren. Alleen is dat echt een verhaal van de lange adem en ondertussen gaan de ontwikkelingen in de voetballerij en op de markt juist razendsnel. Onze overtuiging is dus: als we bij willen blijven, dan is deze weg om structureel te groeien te langzaam.'

Het aantrekken van extern kapitaal, bijvoorbeeld door het verkopen van aandelen, wordt door het bestuur gezien als een versneller van dat groeiproces.

Lees meer over de eventuele aandelenuitgifte op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.