Fenerbahçe uitgejouwd door eigen publiek

Fenerbahçe is het seizoen dramatisch begonnen. De nieuwe ploeg van Pierre van Hooijdonk verloor in eigen huis met 3-0 van stadgenoot Istanbulspor. Doelman Robert Enke speelde een negatieve hoofdrol.

De voormalige keeper van Barcelona was een grote bron van onrust voor zijn eigen ploeg en ging bij twee van de drie goals niet vrijuit. In de eerste helft profiteerde Istanbulspor twee keer, na rust volgde met de derde treffer de genadeklap. Vanaf dat moment begroetten de fans van Fenerbahçe ieder balcontact van de tegenpartij met een hartstochtelijk en sarrend olé.

Van Hooijdonk speelde niet eens een slechte wedstrijd maar werd slechts één keer in stelling gebracht. Ook vanuit stilstaande momenten kreeg de lange spits weinig kansen. Van 35 meter schoot hij over en van dichterbij blokte de muur zijn inzet.