Flick geniet van 'dominant' optreden bij Real, maar tempert de euforie

Reacties

Barcelona-trainer Hansi Flick toonde zich zaterdagavond erg gelukkig met de zege op Real Madrid, maar blijft ook bescheiden na de vernedering van De Koninklijke. De spelers van Barça waren na El Clásico erg lovend over Flick.

Flick geniet van 'dominant' optreden bij Real, maar tempert de euforie
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
0 - 4
Barcelona
Barcelona

'We zijn met z'n allen aan een avontuur begonnen en het was ook vanavond niet makkelijk, maar we gaan onze weg weer vervolgen. We stonden in defensief opzicht heel goed en we hebben een mooie prestatie geleverd', zei Flick op de persconferentie na de wedstrijd.

De Duitse trainer bracht na de pauze Frenkie de Jong als nieuwe aanvoerder binnen de lijnen. 'We hebben in de rust gewisseld, waarbij de nadruk lag op defensief goed staan én steeds druk op de bal houden. Het belangrijkste was dat we met en zonder bal scherp moesten zijn. Daardoor konden we in de tweede helft domineren.'

'Of dit mijn mooiste week was als Barça-trainer? Ik ben elke week even gelukkig om trainer van deze club te kunnen zijn. Ik voel me hier thuis en werk hier met veel plezier. Het was een geweldige avond. Iedereen gaf honderd procent en ik ben ook heel gelukkig voor Iñaki (Peña, red.). Het is mooi voor hem dat we een clean sheet hebben. De jongens hebben de zege gevierd in de kleedkamer. Het zelfvertrouwen neemt toe in de groep', aldus Flick.

De voormalig trainer van Bayern München en ex-bondscoach van Duitsland is gelukkig met de terugkeer van De Jong, die steeds meer speeltijd krijgt sinds zijn herstel van een enkelblessure. 'Het is fijn om Gavi, Dani Olmo en ook Frenkie weer te hebben. De atmosfeer binnen de groep en binnen de club is goed. De jongens krijgen na de hersteltraining van zondag ook twee dagen vrij. Ze kunnen nog even nagenieten en dan gaat de focus weer op Espanyol. Elke wedstrijd is weer anders en we moeten ons werk blijven doen.'

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
11
10
0
1
37-10
+27
30
2
Real Madrid
11
7
3
1
21-11
+10
24
3
Villarreal
11
6
3
2
20-19
+1
21
4
Atlético Madrid
10
5
5
0
16-6
+10
20
5
Athletic de Bilbao
10
5
2
3
17-11
+6
17
* Actueel tot en met 26 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.