Geldmachine Manchester United vestigt record ondanks gemis CL-gelden

Reacties

Manchester United heeft donderdag zijn jaarcijfers gepresenteerd en kon daarbij pronken met een record. De omzet van 745 miljoen euro is de hoogste die ooit is gepresenteerd door een Premier League-club.

Geldmachine Manchester United vestigt record ondanks gemis CL-gelden
© Pro Shots

The Red Devils kregen liefst elf procent meer binnen dan in het boekjaar 2021/22. De cijfers zijn opvallend, aangezien Manchester United vorig jaar uitkwam in de veel minder lucratieve Europa League. De commerciële afdeling van de Engelse recordkampioen presteert echter al geruime tijd zeer goed, waardoor het aan de inkomstenzijde uitstekend gaat.

Manchester United noteerde door de hoge kosten wel een verlies van 48 miljoen euro, hoewel de uitgaven aan salarissen met 60,6 miljoen euro terugliepen tot 381 miljoen euro. Dat komt vooral doordat Erik ten Hag met een kleinere selectie werkt dan zijn voorgangers. De schuldenlast van The Red Devils bedraagt 583 miljoen euro.

Onlangs werd bekend dat Sir Jim Ratcliffe dicht bij het verkrijgen van een minderheidsaandeel van 25 procent in Manchester United is. De overname door sjeik Jassim, die lang op pole position leek te liggen, is afgeketst.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.