'Geweldige Kanu' tekent toch bij Portsmouth

Nwankwo Kanu blijft bij Portsmouth. De Nigeriaanse aanvaller ondertekende een eenjarig contract met een optie voor nog een jaar als hij dit seizoen een bepaald aantal duels heeft gespeeld.

'Geweldige Kanu' tekent toch bij Portsmouth

'We zijn blij dat we de Kanu-deal hebben uitgewerkt', reageerde coach Harry Redknapp. De 31-jarige spits nam zijn tijd voor hij akkoord ging met een nieuw verblijf bij Pompey. 'Hopelijk doet hij wat hij vorig seizoen voor ons heeft gedaan: doelpunten maken.'

In zijn eerste seizoen bij Portsmouth kwam Kanu 36 competitieduels in actie en scoorde hij tien keer. Daarmee nam de zestigvoudig international sportieve wraak na twee teleurstellende jaren bij West Bromwich Albion. Het was sowieso voor het eerst sinds het seizoen 1999/2000 dat de voormalig Ajacied de dubbele cijfers haalde met het maken van goals.

'Toen wij hem vorig jaar vastlegden twijfelden mensen aan hem, maar hij had een geweldig jaar. Hij houdt de bal vast en is een geweldige speler om in je ploeg te hebben', aldus Redknapp op de site van zijn club.

Bekijk hier al onze video's