Giménez slaat opnieuw vroeg toe in De Klassieker

Reacties

Santiago Giménez heeft Feyenoord een vliegende start bezorgd in De Klassieker tegen Ajax. De Mexicaan opende, net als in de editie van vorig seizoen, de score in de Johan Cruijff Arena.

Giménez slaat opnieuw vroeg toe in De Klassieker
© ESPN
Ajax
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Tijdens de vorige Klassieker in Amsterdam, in maart, scoorde Giménez binnen vijf minuten. Ditmaal had de 22-jarige spits negen minuten nodig om het net te vinden.

Giménez zette de aanval zelf op door Quinten Timber weg te sturen op links. De Feyenoord-middenvelder zette Ajax-back Anton Gaaei wel erg makkelijk opzij en bediende Giménez op het juiste moment. De Mexicaan schoot vervolgens overtuigend binnen: 0-1.

Voor Giménez is het zijn derde doelpunt op rij in een Klassieker. Tijdens de ontmoeting in de halve finales van het TOTO KNVB-bekertoernooi in april, die door Ajax met 1-2 werd gewonnen, was hij ook trefzeker.

In de achttiende minuut sloeg Giménez nogmaals toe. Na een buitengewoon ongelukkige breedtepass van Gaaei kreeg de spits de bal zomaar in de voeten. Hij kapte Jorrel Hato uit en schoot de 0-2 langs doelman Gerónimo Rulli.

De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena is nog bezig. Volg het in de VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.