Gouden Bal voor Michael Owen

Michael Owen is uitgeroepen tot Europees Voetballer van het Jaar. De aanvaller van Liverpool won de verkiezing van het gezaghebbende voetbalweekblad France Football. Owen is de opvolger van Luis Figo.

Gouden Bal voor Michael Owen

Zijn uitverkiezing lijkt zeer terecht. Owen won dit seizoen liefst vijf prijzen met Liverpool, waarin hij een zeer belangrijk aandeel had. Bovendien was hij ook één van de belangrijke spelers van het Engelse nationale elftal, dat zich plaatste voor het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea.

De 22-jarige Owen volgt Luis Figo op als beste speler. De Portugese speler van Real Madrid eindigde dit seizoen als zesde.

Owen (176 punten) had een voorsprong van 36 punten op Real Madrid-spits Raúl (140 punten). Oliver Kahn (114), David Beckham (102) en Francesco Totti (57) completeerden de top-vijf. Slechts twee Nederlanders waren genomineerd voor de Gouden Bal, maar zowel Jerrel Hasselbaink als Patrick Kluivert kreeg geen enkel punt van de 51 juryleden.

De jury bestaat uit toonaangevende dagbladen en kranten (waaronder Voetbal International) uit alle 51 bij de UEFA aangesloten landen.

Bekijk hier al onze video's