Grim keert na twaalf jaar weer terug bij Ajax in nieuwe functie

Reacties

Ajax heeft Fred Grim (58) aangesteld als hoofd coaching in de jeugdopleiding. De geboren Amsterdammer keert zo na bijna twaalf jaar terug op De Toekomst.

Grim keert na twaalf jaar weer terug bij Ajax in nieuwe functie
© Pro Shots

Grim heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij Ajax, waar hij dus een nieuwe functie krijgt als hoofd coaching. Die job werd in eerste instantie nog aangeboden aan John van ’t Schip, maar hij zag dat niet zitten en vertolkt nu een andere functie in het technische beleid van de Amsterdammers.

De functie van hoofd coaching moet volgens Ajax gaan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de opleiding. Van Grim wordt gevraagd om zijn kennis en ervaring te delen met de trainers in de academie. Daarnaast zal hij als klankbord dienen op het gebied van coaching, communicatie en teamontwikkeling. Het bewaken van de ontwikkeling van de individuele talenten en het verder ontwikkelen van de prestatiecultuur wordt eveneens een belangrijk onderdeel van zijn takenpakket, meldt Ajax.

Directeur Voetbal Marijn Beuker is content met de aanstelling van Grim, die de afgelopen twaalf jaar als trainer onder meer werkte bij Almere City FC, Sparta, RKC, Willem II, FC Emmen en bij de KNVB als trainer van Jong Oranje en kortstondig als interim-bondscoach van het Nederlands elftal:

‘We zien Fred in de nieuwe functie als een goede toevoeging aan het bestaande kader van de opleiding. Met zijn jarenlange expertise als trainer van teams en spelers op verschillende niveaus en in verschillende leeftijden, kan hij van waarde zijn voor alle jeugdcoaches. Ik vind het belangrijk dat het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ goed in balans zijn. Fred heeft zelf in de Ajax-jeugd gespeeld en als prof gewerkt met onder anderen Morten Olsen, Johan Cruijff en Louis van Gaal, maar ook bij teams zoals Jong Oranje en het Nederlands elftal. Alles wat Fred meebrengt sluit uitstekend aan bij onze nieuwe manieren van trainen, waarbij hij als geen ander de ‘no-nonsense prestatiecultuur’ kan bewaken die nodig is om de top te halen’, reageert Beuker op de clubsite.

Grim keert zo dus terug bij de club die hij in de jaren ’80 en ’90 als doelman vertegenwoordigde en later in verschillende functies als trainer. ‘Ik denk dat deze functie mij op het lijf geschreven is. Ik denk graag in processen en heb affiniteit met jeugd en opleiden. Maar het is natuurlijk ook mooi om terug te keren bij Ajax.’

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.