'Milan stelt ultimatum voor derby: Zlatan polst al nieuwe trainer'

Reacties

De sfeer waarin Internazionale en AC Milan toewerken naar de Milanese derby van komend weekend zal zelden zo contrasterend zijn geweest als deze week. Waar Internazionale in de Champions League bewees mee te kunnen op Europees topniveau, verkeert Milan vroeg in het seizoen al in een diepe crisis.

'Milan stelt ultimatum voor derby: Zlatan polst al nieuwe trainer'
Internazionale
Internazionale
Zo 22 sep.
20:45
AC Milan
AC Milan

Milan sloeg afgelopen zomer een nieuwe weg in door Paulo Fonseca aan te stellen als opvolger van kampioenstrainer Stefano Pioli, die na vijf jaar vertrok en inmiddels de nieuwe coach van Cristiano Ronaldo bij Al-Nassr is. Onder leiding van de 51-jarige Portugees, eerder trainer bij onder meer Lille, AS Roma en Shakhtar Donetsk, hoopte de clubleiding met modern en aanvallend voetbal de weg omhoog weer in te zetten.

Tot nu toe heeft Fonseca het vertrouwen niet waargemaakt. Begin deze maand meldden Italiaanse media al dat de nieuwe coach al moest vrezen voor zijn baan na drie competitieduels zonder zege. Die berichten worden alleen maar serieuzer, nu Milan dinsdag hard onderuit ging tegen Liverpool in de Champions League (1-3). Volgens La Gazzetta dello Sport zou een nederlaag tegen Inter het einde van Fonseca betekenen.

Terzic
Dat die berichten serieus moeten worden genomen, blijkt ook als we het nieuws van Sky Deutschland mogen geloven. Zlatan Ibrahimovic, naar verluidt van begin af aan geen voorstander van de komst van Fonseca, zou Edin Terzic al hebben gepolst als mogelijke nieuwe trainer. De 41-jarige Duitser leidde Borussia Dortmund vorig seizoen nog naar de Champions League-finale, maar maakte daarna plaats voor Nuri Sahin.

La Gazzetta dello Sport spreek van 'Grande' Inter, terwijl Fonseca moet vrezen voor zijn baan bij Milan.
La Gazzetta dello Sport spreek van 'Grande' Inter, terwijl Fonseca moet vrezen voor zijn baan bij Milan.

Terzic zat dinsdag naar verluidt al op de tribune in San Siro, toen het Liverpool van Arne Slot te sterk was voor Milan. Een dag later deed het Inter het tegen City een stuk beter. De ploeg van Pep Guardiola kwam voor het eerst in twee jaar niet tot scoren in een thuisduel in de Champions League (0-0). 'En ik had graag nog een ander record verbroken, want ze zijn hier sinds 2018 al ongeslagen in de Champions League', grapte Simone Inzaghi.

De trainer van Inter doelde op de gemiste kansen van zijn ploeg. Vooral Matteo Darmian had moeten scoren, maar de verdediger gaf de bal af in plaats van zelf te schieten. 'Hij zei dat Barella om de bal riep, maar hun verdediger onderschepte de pass goed. Anders was het een zeker doelpunt geweest', weet de oud-spits, die desondanks tevreden was over het spel van zijn ploeg in Manchester. 'De jongens hebben het heel goed gedaan.'

Manchester City-manager Pep Guardiola maakte Inter complimenten voor de manier waarop het verdedigde. Middenvelder Nicolò Barella ziet dat zijn ploeg groeiende is. 'We hebben inmiddels wat ervaring opgedaan, dat helpt. We bereikten al eens de finale en bewezen vandaag tegen een heel sterk team dat we meekunnen op dat niveau.' En dus werkt Inter vol vertrouwen toe naar de derby, waarin het nu al alles of niets is voor Fonseca.

Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.